Zdravím. Karle díky. Tu past z boku klapky jsi vymyslel ty! Já jsem ji jen modifikoval.
Místo dvou rovnoběžných desek jsem použil krátkou trubku z napáječky pro exoty.
Jako vstup jsem udělal klobouček z uhelonu s dírkou u prostřed. Ten jsem vlepil do trubky.
Trubka je namazaná lepem.Další síťka je v klapce. Výhoda je ,že škůdce vleze přes dírku dovnitř
a neví o lepu. Pak neumí najít cestu zpět a jakmile v trubce vzlétne tak se přilepí.
U tvého řešení dvou destiček mohl "škůdce" z kraje zjistit lep a zavčas vycouvat.
Ale to je jen moje domněnka.
Vše je nejlíp vidět na těch fotkách.
Niki já větrám jen přes střechu. Ty pasti z boku klapky jsem měl letos jen u dvou úlků na zkoušku.
Něco se tam chytlo jestli moc nebo málo to nevím, posuď sama.( viz. fotky předposlední příspěvek 2019).
Na tu dvojitou síťku pod střechou jsem chtěl dát perforovaný pásek s lepem a využít jako past.
Tam by se toho nachytalo nejvíc , ale bylo mi líto pavouků kteří by se přilepili .
Proč by na to měli doplácet ?
A tu ochranu mi vlastně dělají teď oni perfektně a také mravenci tam slídí ,ale dovnitř se nedostanou.
Pavouci hlavně Tegenaria a Ageleny, třesavky a různé snovačky.
http://www.pavouci-cz.eu/Pavouci.php?st ... ria_atrica
Ten čmelák na titulní stránce je jak v mlze a není pořádně vidět což by měl (můj názor).
Ty hvězdy mají nějaký účel ,nebo jen efekt?
Tak zatím nashledanou...