Chov čmeláků v roce 2017

Volná diskuse o chovu a životě čmeláků.
Odpovědět
Honza79
TOP člen
TOP člen
Kontaktovat uživatele:

Tak tady je. Jedna z prvních zemních princezen. :D

https://www.youtube.com/watch?v=vSGeLcZ ... e=youtu.be
Niky1
TOP člen
TOP člen

Honzo,pěkná. :) U mně pořád nic,už jsem docela nervózní. ;)
Nemáš náhodou klapku natřenou lesklým nátěrem?Dívala jsem se jak ji to na tom česně klouže.
Honza79
TOP člen
TOP člen
Kontaktovat uživatele:

Niky1 píše:
úte 04. črc 2017 16:13:58
Honzo,pěkná. :) U mně pořád nic,už jsem docela nervózní. ;)
Nemáš náhodou klapku natřenou lesklým nátěrem?Dívala jsem se jak ji to na tom česně klouže.
Ne, není natřená lesklým nátěrem. Spíše ta matka ještě nebyla schopná se pořádně pohybovat. Byla taková rozplácnutá ani nelétala. Vykoukla ven a zase se rychle schovala... ;)
marek972
Velmi aktivní člen
Velmi aktivní člen

Ahoj,

potrebuju rychlou radu od zkusenejsich - dnes jsem se rozhodl otevrit stagnujici hnizdo a nejhorsi predpovedi se potvrdily - kralovna je mrtva a po hnizde leze poslednich 9 delnic :(

Detailni prohlidka neobjevila zadneho zavijece ci jine parazity takze nemam tuseni co se stalo - pozdeji hodim video/foto.

Otazka je zda muzu ty zbyle delnice dat do jineho hnizda na doziti - prijmou je v jinem tehoz druhu?
Niky1
TOP člen
TOP člen

Marku nevím,ale když omylem vleze k zemním zemní z vedlejšího úlku,tak na něho zaútočí. ;)
marek972
Velmi aktivní člen
Velmi aktivní člen

Niky1 píše:
úte 04. črc 2017 20:31:49
Marku nevím,ale když omylem vleze k zemním zemní z vedlejšího úlku,tak na něho zaútočí. ;)
To vim a sam i videl, ale mel jsem na mysli stejny druh.

Pravdepodobne je zkusim zitra vypustit do prirody, pokud by mely nejakou otravu ci nemoc, mohly by to prenest na jine hnizdo, coz bych nerad.
Pepan
Velmi aktivní člen
Velmi aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

marek972 píše:
úte 04. črc 2017 20:24:46
Ahoj,

potrebuju rychlou radu od zkusenejsich - dnes jsem se rozhodl otevrit stagnujici hnizdo a nejhorsi predpovedi se potvrdily - kralovna je mrtva a po hnizde leze poslednich 9 delnic :(

Detailni prohlidka neobjevila zadneho zavijece ci jine parazity takze nemam tuseni co se stalo - pozdeji hodim video/foto.

Otazka je zda muzu ty zbyle delnice dat do jineho hnizda na doziti - prijmou je v jinem tehoz druhu?
Ahoj Marku, zkus je usadit horem nebo jiným otvorem ,kromě vstupu.U včel to šlo.Je to buď a nebo! Držím ti palce.
marek972
Velmi aktivní člen
Velmi aktivní člen

Pepan píše:
úte 04. črc 2017 21:00:33
Ahoj Marku, zkus je usadit horem nebo jiným otvorem ,kromě vstupu.U včel to šlo.Je to buď a nebo! Držím ti palce.
Pepane diky - zitra rano zkusim.
marek972
Velmi aktivní člen
Velmi aktivní člen

Tady jsou videa mrtveho hnizda - treba nekdo z Vas pozna co se mohlo prihodit:

https://youtu.be/ndotZ_h5B9I
https://youtu.be/v-xLEni6lbI

Pak tu mam jeste jine video - cmelaci vsech druhu mi letaji na Dobromysl a dnes jsem zahledl me neznamy druh - ze by Cmelak zdobeny??

https://youtu.be/4icr-aprRFc

Marek
Pepan
Velmi aktivní člen
Velmi aktivní člen
Kontaktovat uživatele:

Nebo pruhovaný ? Díval jsem se na různé obrázky a ta variabilita je tak velká ,že nevím ? I na humenní je podobný. Každopádně příští rok můžeš ubytovat nějaký málo početnější druh. ;) Na tom videu to vypadalo na samé královny ?
Možná Niki bude vědět?
Odpovědět