Děkuju pánové za odpověď.Myslím, že moje "malá" zemní je opravdu hájová.Jednak se mi zdá, že na zemní je fakt malá a když jsem jí dneska sledovala u klapky dělala na mě dojem ,že je "prouhatější" než velká zemní v druhém úlku.Létají obě.Zemní už v 7.45 ,léta častěji, ale max na 15min.
Na hájovou jsem si teda musela sakra počkat.Týden jsem jí neviděla.Vylezla až kolem 10.30/vata od cca 15h včera/.Pak jsem si teda sedla a čekala.Sklápím oběma klapku.Zemní je to fuk.Lítá jakoby nic.Hájová při výletu se otočila , pohoupala a pak teprve odletěla.Krmí se déle cca30min možná i déle.Při příletu se zase pohoupala, aby se podívala.Zemní plánuju zítra klapku už zavřít.Hájové dám asi víc času.Uvidím jak se zítra zadaří je zastihnout,jak reagují.Ve třetím úlku by měla být luční, ale za celý den jsem jí nezastihla/taky jsem jí neviděla už od neděle/.Dala jsem vatu do vchodu,tak uvidím zítra.U nás 8°C,neprší a luční i dost hledaly.
Mám to tu jak na mezinárodním letišti.Kvetemi krom kytek i okrasná třešinka, tu čmeláci milují.Přilétají a odlétají všemi směry.Je tu rušnej leteckej provoz

.Taky je to výborná možnost, jak si je opravdu z blízka prohlédnout.